DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz 1954-1955 öğretim yılında 27/09/1954 tarihinde Devlet Demir Yolları sınırları içerisinde  bulunan ve halen parasız yatılı pansiyonumuz olarak kullanılan bina 43 öğrenci ve 2 öğretmenle eğitim öğretime başlamıştır. Her yıl artan öğrenci sayısıyla günümüzde şehrimizin en önemli imam hatipleri arasında yerini korumaktır.1966  yılında okulumuz şu an bulunmuş olduğu binaya taşınarak eğitim öğretime kaldığı yerden devam etmiştir. Okulumuzun ilk binası ise 1966 'dan beri öğrenci pansiyon binası olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca okulumuzda hafta sonları mesleki açık öğretim imam hatip yüz yüze dersleri  ile binlerce öğrenci mezun vermiştir. Diyarbakır'ın ilk imam hatip lisesi unvanına  sahip olan okulumuz, 2018-2019 eğitim -öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler  Proje okulu olarak faaliyet sürdürmektedir. Okulumuz tarihi geçmişinde :İmam Hatip Lisesi-Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi-Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi isimlerle faaliyet sürdürmüştür.2019/2020 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi ismiyle Eğitim -Öğretime devam etmektedir.

Yayın: 13.05.2020 - Güncelleme: 13.05.2020 00:33 - Görüntülenme: 1065